Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Focar de coronavirus la o fabrică de înghețată din Alba: 47 de angajați și membri ai familiilor
WhatsApp
DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea unui focar la o fabrică de înghețată unde 47 de persoane, angajați și membri ai familiilor acestora, au fost confirmați pozitivi.

Reprezentanții DSP Alba au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost realizate peste 400 de teste pentru depistarea coronavirusului prin metoda individuală.

„DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 până acum și face eforturi pentru limitarea și stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive - angajați și membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi formele de boală sunt ușoare și medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Ancheta include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele, fiind realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală", au spus reprezentanții DSP Alba.

Potrivit acestora, cazurile pozitive depistate în cadrul anchetei epidemiologice, 27 în data 24 mai și 20 în data de 25 mai, sunt din mai multe localități din județ, dar nu se pune problema carantinării nici uneia dintre ele.

Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a explicat că depistarea din timp a cazurilor pozitive și izolarea acestora reprezintă pași siguri în vederea stingerii rapide a focarului.

"Reamintim că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor însă o igienă necorespunzătoare și nerepectarea măsurilor de distanțare socială pot duce la răspândirea lui", a precizat Sinea.

Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfârșitul săptămânii la o fabrică de înghețată din Sebeș, care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

"Specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens", au precizat reprezentanții DSP Alba, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel