Această rețetă rapidă de focaccia este specială pentru că nu necesită timp de repaus. Datorită utilizării drojdiei active instantanee, va crește direct în cuptor.
Foccacia este excelentă dacă îi adăugăm ierburi aromatice înainte de coacere. În plus, o putem savura așa cum este abia scoasă din cuptor sau umplută cu brânzeturi proaspete, cu măsline sau cu ce îți trece prin minte. Imaginația e limita!
- 500 grame făină 00
- 10 grame sare fină
- 240 ml apă la temperatura camerei
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 16 grame drojdie uscată instant pentru preparate sărate
Se toarnă făina într-un castron mare și se adaugă apa, treptat, amestecând cu mâinile. Apoi se adaugă uleiul și drojdia. Se frământă ingredientele cu mâinile și numai după ce se obține un aluat compact, se adaugă sarea și se continuă să se amestece totul energic.
Se ia o tavă de copt rotundă sau dreptunghiulară și se unge cu ulei de măsline extravirgin. Puneți aluatul înăuntru și apoi începeți să îl întindeți cu ajutorul mâinilor până când întreaga tavă este acoperită.
Se asezonează suprafața cu puțin ulei de măsline extravirgin și apoi se condimentează cu ierburile preferate.
Porniți cuptorul și setați-l la 200/220°.
Imediat ce a ajuns la temperatura indicată, se introduce focaccia în cuptor fără să se ridice și se lasă să se gătească timp de aproximativ 30 sau 40 de minute.
Cu cât focaccia este mai subțire, cu atât se va găti mai repede.
Atunci când este gata, se scoate și se servește caldă.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă rapidă de Focaccia fără dospire, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de chec marmorat, cu "lalea" perfectă în interior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News