Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Ingrediente
Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!
500 g de făină
un plic de drojdie instant
300 ml de apă
12 g de sare fină
2 lingurițe de zahăr
ulei de măsline extra virgin după gust
dare grosieră după gust
rozmarin după gust
Puneți în făina cernută drojdia și zahărul și amestecați. Apoi adăugați sare și apa la temperatura camerei câte puțin, amestecând, până o încorporați complet. La final, adăugați două linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare
Întindeți aluatul cu mâinile într-o tigaie unsă, împingând în foia de aluat cu vârful degetelor. Într-un castron, puneți două linguri de ulei de măsline extravirgin și una de apă. Cu acest amestec ungeți foaia de aluat. Condimentați-o cu puțină sare grosieră și rozmarin.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia
Tava cu focaccia sedă la cuptorul încins și se coace la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Focaccia se servește imediat. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News