Focacia este mereu o alegere excelentă, fie că ai poftă de pizza, fie că o servești lângă alt fel de mâncare. Vestea bună este că se gătește foarte ușor, iar noi avem combinația perfectă de mirodenii care să o facă să pară cumpărată direct din Italia. Citește rețeta pe care și-am pregătit-o și bucură-te de gustul ei delicios.
- 500 g făină de pâine tare, plus o cantitate suplimentară pentru presărare
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr pudră
- 7 g de drojdie uscată cu acțiune rapidă (plic)
- 3 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru ungere și înmuiat
- 200 g roșii cherry
- 125 g măsline negre marocane fără sâmburi, tăiate în două
- O mână de crenguțe de rozmarin
- Un vârf de cuțit de sare de mare
Vezi și: Sos vânătoresc cu o aromă intensă și bogată. Așa ceva nu ai mai mâncat!
Puneți făina într-un bol cu sarea, zahărul și drojdia. Amestecați, apoi adăugați 2 linguri de ulei și adăugați încet 350 ml de apă caldă, amestecând până când obțineți un aluat lipicios.
Se răstoarnă pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se frământă timp de 5-10 minute, adăugând puțină făină dacă este prea lipicios. Se pune într-un castron curat și se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se lasă timp de aproximativ 1-1½ ore sau până când se dublează în dimensiune.
Se unge cu ulei o tavă de prăjit puțin adâncă sau o formă de brioșă (aproximativ 20 x 30 cm). Adăugați aluatul și întindeți-l până la margini. Faceți gropițe deasupra cu degetul și presărați roșiile, măslinele, rozmarinul și sarea de mare. Se lasă timp de 30-45 de minute pentru a se dovedi și a-și dubla dimensiunea.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Stropiți partea de sus cu 1 lingură de ulei de măsline și coaceți timp de 25-30 de minute, până când sunt aurii și bine coapte. Se taie în pătrate și se servește cu ulei de măsline suplimentar pentru scufundare.
Pentru un plus de savoare, fărâmițați feta deasupra înainte de coacere. Păstrați pâinea într-un recipient ermetic timp de până la două zile.
Focaccia oferă șansa de a asocia un roșu mai ușor, cum ar fi această frumusețe mai puțin cunoscută din Puglia, în sudul Italiei. Îmi place fructuozitatea sa și gustul său elegant la final. Într-o zi cu adevărat călduroasă, puteți servi acest vin roșu chiar și ușor răcit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News