Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu: "PSD dă 3 miliarde băncilor, din banii românilor. E cel mai generos prieten al băncilor"
WhatsApp
Florin Cîțu acuză că Ministerul Finanțelor, controlat de PSD a "băgat" în conturile băncilor din România aproximativ 30 miliarde de lei, bani plătiți doar pe dobânzi, ceea ce a dus la profituri uriașe ale unităților bancare. 

Florin Cîțu acuză că au fost făcute mișcări foarte ciudate la rectificare. De asemenea, Cîțu este revoltat că România se împrumută la dobânzi de 9.7% de la bănci. 

"Educația, sănătate, apărarea și transporturile NU sunt priorități pentru Marcel Ciolacu.În schimb, MF-PSD mai pune 3 miliarde de lei în conturile băncilor la această rectificare. MF-PSD este cel mai generos prieten al sistemului bancar din ulitimii 30 de ani . Anul acesta a contribuit cu cea mai mare sumă din istorie la profitul băncilor, aproximativ 30 de miliarde de lei doar pe dobânzi. Să înțelegeți ce înseamnă suma aruncată pe dobânzi, MF-PSD a alocat în 2022 pentru bugetul apărării 23 de miliarde lei și pentru cel al transporturilor 20 de miliarde lei. MF-PSD mai doboară un record: împrumută și cea mai mare sumă din istorie într-un singur an. Revenind la rectificare.MF-PSD crește cu 3 miliarde lei alocările pentru plata dobânzilor. În același timp, bugetele ministerelor care nu sunt o prioritate pentru PSD sunt TĂIATE :- 1 miliard de lei de la sănătate," spune Florin Cîțu.

Cîțu: Banii din PNRR rămân în conturile Băncii Naționale

 

"Clar nu este prioritate pentru PSD, mai ales pentru Marcel Ciolacu.- 80 de milioane de lei de la educație. E normal. PSD și educația, nicio legătură. - 3,8 miliarde lei la MIPE. Asta se întâmplă când nu faci reforme. Banii din PNRR rămân în cont la BNR. - 514 milioane la transporturi. PSD a decis că România nu are nevoie de infrastructură de transport și reduce bugetul pentru 2022. - 327 milioane la energie.

Evident. PSD taie bugetul în plină criză energetică la ministerul energiei. Pare răzbunare dar de ce să sufere românii? Și mai taie de la Ministerul Familiei, STS, dezvoltare, digitalizare și interne. Această rectificare arată clar prioritățile socialistilor de la PSD. Nimic pentru români. Totul pentru buzunarele lor.P.S. Suma totală pe care guvernul o taie la această rectificare din fondurile PNRR este de aproximativ 6.5 miliarde lei. În loc să folosească acești bani MF-PSD împrumută la 9.7% de la bănci. Nu vi se pare ciudat?" a mai scris pe Facebook Florin Cîțu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel