Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cițu: "Exporturile României au crescut.  România devine competitivă internațional"
WhatsApp
 Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că România devine competitivă pe piaţa internaţională, arătând că, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, exporturile au crescut cu 3,9%, în perioada 1 ianuarie - 31 martie.
Florin Cîțu, de Ziua Forțelor Terestre: „Oameni pe care îi admir și cărora se cuvine să le mulțumim”

"Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi se vede. România devine competitivă pe piaţa internaţională. INS: 'În perioada 1.I - 31.III 2021, exporturile au crescut cu 3,9%'. 'Faţă de luna martie 2020, exporturile din luna martie 2021 au crescut cu 20,1%'", a scris Cîţu, luni, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în primele trei luni ale anului, exporturile FOB au însumat 17,719 miliarde de euro, iar importurile CIF 23,046 miliarde de euro. Exporturile au crescut cu 3,9%, iar importurile s-au majorat cu 7,1%, în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020.

În luna martie, exporturile FOB au însumat 6,526 miliarde de euro, iar importurile CIF 8,782 miliarde de euro, rezultând un deficit de 2,256 miliarde de euro. Faţă de luna martie 2020, exporturile din luna martie au crescut cu 20,1%, iar importurile cu 20,6%, relevă datele publicate luni de INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel