Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu, după ce protestatarii au forțat intrarea în Parlament: „Atentat la sănătatea românilor”
WhatsApp
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă că apără dreptul de a protesta, însă subliniază că acesta trebuie să se exercite în mod paşnic şi doar în limitele Constituţiei.

„Atentat la sănătatea românilor! Violenţele şi vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de COVID-19! Asta denotă egoism pur. Vaccinarea şi certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar aşa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19. Ca preşedinte al Senatului şi ca liberal convins, apăr dreptul de a protesta. Dar acesta trebuie să se exercite în mod paşnic şi doar în limitele Constituţiei. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viaţă prevalează!”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

Aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR s-au strâns în cursul dimineţii, în zona Palatul Parlamentului, pentru a protesta faţă de introducerea certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei. Ulterior, circa 100 de protestatari au pătruns în curtea Palatului Parlamentului. Jandarmeria Capitalei a făcut apel la participanţii la protest să coopereze, să respecte îndrumările şi să se îndrepte către ieşirea din curtea Palatului Parlamentului prin zona indicată de forţele de ordine.

 

Maşinile Ambasadelor Japoniei şi Statelor Unite în România au fost vandalizate de către protestatari



Potrivit unor surse, maşinile Ambasadelor Japoniei şi Statelor Unite în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului. Sursele citate au precizat că un oficial al Ambasadei SUA a avut o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Ulterior, Cîţu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a informat că va face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea organizatorilor şi participanţilor la protestul de la Palatul Parlamentului care au încălcat cadrul legal în vigoare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel