Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu, despre „supraimpozitarea” contractelor part-time: „Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă”
WhatsApp
Peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time, scrie pe Facebook fostul premier Florin Cîțu: „Efect previzibil despre care am avertizat”.

„Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Efect previzibil despre care am avertizat. Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

Fostul premier și lider al PNL cere Executivului să elimine această taxa urgent.

„Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate”, conchide Cîțu.

 

Taxe mai mari pentru contracte part-time

 

O altă modificare fiscală se referă la salariile part-time, scrie Digi24. Cele care sunt sub nivelul salariului minim vor fi taxate la nivelul salariului minim, ca și cum ar fi întregi. Excepție vor face elevii și studenții cu vârste sub 26 de ani, pensionarii care beneficiază de pensie din sistemul public și persoanele care au mai multe contracte part-time, dacă valoarea cumulată a venitului din acestea nu depășește valoarea salariului minim pe economie. 

Începând de la 1 august, cei care câștigă sume mari la jocurile de noroc vor încasa mai puțini bani, deoarece impozitul a fost majorat.

Pragurile de impozitare pentru jocurile de noroc se modifică astfel:

Pentru jucătorii care câștigă până la 10.000 de lei inclusiv, impozitul va fi de 3 la sută; Dacă câștigul este între 10.000 de lei și 66.750 de lei, atunci impozitul este de 20 la sută pentru suma care depășește 10.000 de lei la care se adaugă o taxă de 300 de lei.Dacă suma câștigată depășește 66.750 de lei, atunci jucătorul va plăti un impozit de 11.650 de lei plus 40 la sută din suma care depășește 66.750 de lei.

Impozitul datorat se va determina la fiecare plată a respectivului premiu câștigat la jocurile de noroc.

Tot de la 1 august cresc și accizele pentru țigări și băuturi alcoolice. Astfel, pentru ţigarete, acciza totală se majorează la 594,97 lei/1.000 ţigarete, de la 563,97 lei/1000 ţigarete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel