Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu dă asigurări că pensiile cresc anul acesta
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu dă asigurări că pensiile vor fi în acest an mai mari decât anul trecut, însă nu precizează clar, deocamdată, cu cât va crește punctul de pensie: „pensiile trebuie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală”.

Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei, a spus premierul, miercuri.

„Până să începem orice anul acesta deja cresc cheltuielile cu opt miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie și alocațiile cu încă 2,3 milioane de lei. Deci suplimentăm bugetul din anul acesta fără să facem nimic cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB”, afirmă Florin Cîțu.

Pensiile de anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, este cert, iar bugetul se construiește pe legislația în vigoare.

Întrebat cu cât se va majora punctul de pensie, până la urmă, dacă a fost stabilit un prag până la care crește punctul de pensie, premierul a răspuns: „Noi am anunțat că vom face o legislație în ceea ce privește pensiile, o să fie modificată pentru că sunt multe probleme acolo. Noi, ca și coaliție, avem obiective foarte clare: pensiile să fie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală, dar repet, anul acesta pensiile vor fi mai mari decât anul trecut”.

Chestionat dacă susține punctul de vedere al lui Ludovic Orban, care spunea că pensiile ar trebui să crească cu inflația de anul trecut plus jumătate din creșterea salariului mediu pe economie, Cîțu a spus că susține propriul său punct meu de vedere: „Acela în care spun foarte clar că pensiile anul acesta sunt mai mari decât anul trecut”.

„Bineînțeles că ne uităm la mai multe variante când discutăm despre pensii, ne uităm mai mult la o dimensiune pe termen lung pentru că orice se întâmplă anul acesta are implicații pentru anii următori și de aceea trebuie să trecem la o bugetare multianuală”, a afirmat premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel