Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu anunță consecințe "devastatoare" după eliminarea plafonărilor la prețuri 
WhatsApp
Fostul premier Florin Cîțu spune că prelungirea la infinit a plafonării prețurilor aduce inflație, șomaj și criză economică pentru România. 

Cîțu este de părere că piața ar trebui lăsată liberă, pentru ca prețurile să se autoregleze. Soluția ar fi, în opinia lui, eliminarea noilor taxe introduse de PSD și renunțarea la plafonări.

"Chiar nu mai este niciun economist nevândut pe lângă socialiștii care ne conduc? Pe înțelesul tuturor: prețul este determinat DOAR de cerere și ofertă și scade atunci când este mai multă oferta sau mai puțină cerere. ATÂT.

Plafonarea prețurilor

 

Din 2022 statul român intervine cu bocancii în mai multe piețe. A plafonat prețuri la energie, bunuri alimentare, RCA și multe altele. Toate aceste măsuri au fost prezentate ca măsuri temporare. Problema cu astfel de măsuri este că atunci când le elimini prețurile explodează acolo unde ar fi trebuit să fie dacă nu intervenea statul abuziv. Și atunci, politicienii prelungesc aceste măsuri la infinit. Iar consecințele sunt devastatoare pentru români și economia României - inflație, șomaj, criză economică. (Milton Friedman: Nothing is so permanent as a temporary government program.)

Dar aici nu este vina doar a politicienilor. Este și vina așa zișilor economiști care mișună, pentru funcții și influență, pe lângă politicieni. Acei economiști care fac apologia intervenționismului pentru a prinde o funcție pe undeva. Totuși, adevărul iese întotdeauna la suprafață. Și o economie sufocată de intervenționism se prăbușește. Așa cum vedem acum în România.

Singură SOLUȚIE pentru România, chiar și pentru a o scăpa de extremiști, este o politică economică de DREAPTA. Așa cum a fost în guvernarea din 2020/2021. O politică economică care elimină toate taxele introduse de socialiști, le scade pe cele crescute și lasă prețurile să fie determinate de piață nu de Ciolacu. Tu ce alegi?" scrie Florin Cîțu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel