Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu: „Pentru PSD nu exista niciun scenariu în care să crească pensiile în 2020“
WhatsApp
Ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, spune că PSD nu avea niciun fel de plan pentru a mări pensiile în acest an, dacă ar fi rămas la guvernare, pentru că nu existau surse de finanțare.

„Am dat dimineață o șansă PSD să explice. Ideea era de ce nu a crescut pensiile de la 1 ianuarie. Este clar că pentru PSD nu exista niciun scenariu în care să crească pensiile în 2020. Nu aveau cum. Toate proiecțiile pe care le făceau – și ce am găsit la Ministerul Finanțelor – arătau că deficitul bugetar era depășit de 3%. Sunt note pe care le-au dat în Guvern, este clar că nu ar fi făcut acest lucru, nu aveau surse de finanțare”, a spus Cîțu la Digi24.

„Astăzi le-am cerut în comisie să explice de ce nu au crescut pensiile de la 1 ianuarie și ar fi venit cu această explicație, că nu au bani. Noi avem bani în buget pentru pensii, chiar dacă legea a trecut fără surse de finanțare. Pentru 2020, efectul negativ pentru buget e de 24 miliarde de lei, doar din Legea pensiilor. PSD trebuia să explice românilor, în fața Comisiei de buget-finanțe, de ce au amânat creșterea pensiilor”, a adăugat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel