Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile
WhatsApp
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, fost primar general, îi cere noului prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă școlile din municipiul București: "Măsura de închidere a unităților de învățământ este injustă pentru elevi și profesori”.

"În Capitală s-a luat această măsură de închidere a unităților de învățământ, o măsură injustă pentru elevi și profesori. În Europa, doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru ca școli din Capitală, unde nu a fost niciun caz sau un caz sau poate un caz-două, să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare și cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile din Capitală”, spune Gabriela Firea.

Ea afirmă că soluția este o testare a elevilor și profesorilor, iar acolo unde se constată un focar să se închidă o clasă sau mai multe, iar in extremis o școală.

Firea apreciază că „toată lumea e îngrijorată”.

„Nu se poate compara învățământul tradițional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectați emoțional, nu mai socializează, nu-și mai văd colegii, profesorii. De asemenea, calitatea educației nu este aceeași în online”, adaugă fostul primar general.

Gabriela Firea precizează, la întrebarea jurnaliștilor, că față de luna martie, când cerea închiderea școlilor, autoritățile sunt, în prezent, mai pregătite.

„În luna martie nu eram la fel de pregătiți. În acel moment era un risc foarte mare. În acest moment avem stocuri pentru câteva luni bune de aici înainte”, precizează Firea, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel