Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Finanţări de 300.000 de euro pentru start-up-urile româneşti prin Programul Alpha, considerat un succes în alte țări europene
WhatsApp
Start-up-urile româneşti de tehnologie pot primi finanţări în valoare de 300.000 de euro, odată cu lansarea celei de-a doua ediţii a programului Alpha, derulat de fondul de investiţii Eleven. 

Potrivit unui comunicat de presă al investitorilor, transmis miercuri Agerpres, finanţările sunt acordate în schimbul a 10% din capitalul total, dar şi a unui plan de afaceri personalizat şi acces la toate resursele şi know-how-ul acumulate de fondul de investiţii.

Aplicaţiile sunt deschise până în data de 7 martie 2024, iar companiile selectate vor putea începe activităţile din program în luna mai a acestui an.

Procesul de aplicare implică doar completarea unui scurt formular de aplicare, la care trebuie ataşat şi un pitch, după care va avea loc o întâlnire cu echipa de investitori a fondului. Ulterior, va fi programată o întrevedere cu membrii comitetului de selecţie, în cazul în care start-up-ul trece cu succes de etapa preliminară.

'După ce antreprenorii semnează lista de termeni şi condiţii, aceştia obţin acces la întregul pachet de resurse şi know-how oferite de către Eleven. Echipa oferă suport constant şi colaborează îndeaproape cu fiecare fondator pentru a crea un plan de business personalizat, astfel încât afacerea să poată ajungă la nivelul următor', se arată în comunicat.

Programul Alpha este împărţit în trei etape:

 

Discovery - în care fondatorii vor înţelege mai bine clienţii cărora li se adresează, vor discuta direct cu ei şi vor afla care sunt nevoile la care start-up-ul trebuie să răspundă;

Design - unde fondatorii vor defini plus-valoarea pe care o aduc clienţilor, dar şi unde vor învăţa să creeze un produs pe care clienţii lor să îl dorească;

Delivery - în care fondatorii creează o strategie de intrare pe piaţă, încep vânzările, pun bazele creşterii ulterioare şi pregătesc toate detaliile strategiei de strângere de fonduri.

La prima ediţie a programului, echipa fondului a analizat peste 450 de proiecte din 25 de ţări, iar fondul a selectat patru companii: Flataway şi TrueInsights - din Bulgaria, MyTeam - din Grecia şi Perfeqt - din Slovenia.

Eleven Ventures este una dintre principalele firme de venture capital pentru companii din Europa de Sud-Est, aflate la început de drum, investind în startup-uri încă din 2012. Prin intermediul a 150 de investiţii colective derulate de-a lungul unui deceniu, Eleven susţine companii de tehnologie din patru domenii prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor şi viitorul alimentaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel