Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Federaţia Sanitas continua protestele. Sindicaliştii cer condiţii decente de muncă
WhatsApp
Salariaţii din Sănătate, membri ai Federaţiei Sanitas, vor continua protestele în peste 420 de instituţii publice din sănătate şi asistenţă socială până când vor obţine condiţii decente de muncă, iar legislaţia cu caracter salarial va fi respectată.  
sigla_sanitas

"Astăzi şi în zilele următoare, aproximativ acelaşi număr de salariaţi din cele peste 420 de instituţii publice din sănătate şi asistenţă socială vor continua să protesteze. De această dată suntem hotărâţi să nu ne oprim până când vom obţine condiţii decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme şi respectarea legislaţiei cu caracter salarial", susţin reprezentaţii Federaţei Sanitas.

Mai mult de 32.000 de membri Sanitas din peste 420 de instituţii publice de sănătate şi asistenţă socială din toate judeţele ţării au declanşat miercuri grevă japoneză, fără întreruperea activităţii la locurile de muncă.

"Au continuat să îşi îndeplinească sarcinile zilnice chiar dacă sunt, incontestabil, epuizaţi şi lipsiţi de orizont atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de muncă cât şi acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare. Salariaţii din sănătate, asistenţă socială, direcţiile de sănătate publică, unităţile de asistenţă medico-socială, serviciile de ambulanţă, medicina şcolară vor continua protestul început, cu acceaşi decenţă, fără întreruperea activităţii, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienţii, aşteptându-se ca autorităţile române să înţeleagă că trebuie să respecte legea‚ să îşi respecte angajaţii şi mai ales să respecte întreaga populaţie a acestei ţări care în situaţia epidemiologică actuală are toate şansele să devină rând pe rând pacient", se menţionează în comunicatul federaţiei.

 

Geva japoneză a fost declnşată miercuri



Membrii Sanitas au declanşat miercuri la nivel naţional greva japoneză, o formă de protest care nu presupune întreruperea activităţii, urmând ca în 15 octombrie sindicaliştii să picheteze Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi, ulterior, Ministerul Finanţelor, dacă nu le sunt rezolvate problemele. Revendicările formulate în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei începeau cu mai multe solicitări de natură financiară: acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, DSP-uri, medicina şcolară, unităţile de asistenţă medico-socială, care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2; acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile de asistenţă socială care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2; acordarea sporului de până la 30% pentru personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială conform Legii nr. 56/2020 şi a Ordinului comun 1070/94/2087/2020; acordarea voucherelor de vacanţă pentru tot personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din medicina şcolară; acordarea sporului de 55 - 85% pentru personalul din unităţile sanitare şi DSP-uri conform Legii nr. 153/2017 şi HG nr. 153/2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel