Ingredientele trebuie respectate cu strictețe. Nu puteți folosi doar miere sau doar zahăr, deoarece rețeta nu va ieși.
200 g de zahăr,
20 g de miere,
1 linguriță de bicarbonat de sodiu,
40 ml de apă.
Pregătiți dinainte o tavă care veți turna compoziția. Adâncimea vasului depinde de cât de groase vreți să fie bucățile de fagure. Tapetați tava cu hârtie de copt, care trebuie să se răsfrângă și peste pereți.
Vă sugerăm să preparați și: Desert din trei ingrediente. Fără făină și fără praf de copt. Foarte rapid și super bun
Zahărul, apa și mierea se pun într-o cratiță cu pereții înalți, deoarece compoziția va face spumă. Puneți vasul pe aragaz, la foc mic. Amestecați cu telul, până zahărul se va topi, iar mierea va devenit lichidă. Amestecul se fierbe în clocot un sfert de oră, amestecând des.
Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
În rezultat, trebuie să obțineți un sirop de culoare aurie, precum chihlimbarul. Siropul este gata când atinge temperatura de 150 de grade Celsius.
Luați vasul de pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați energic cu telul. Fiți ateni, deoarece compoziția va avea reacție chimică și se va umfla. Va crește de 3 ori în volum. Acum este momentul să turnați compoziția în tava pregătită. Lăsați-o o oră să se răcească și întărească.
Încercați și: Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel
După ce s-a întărit, o puteți scoate din formă. Puneți-o pe un tocător și rupeți-o bucăți, care au un aspect similar fagurelui de miere la interior. Bucățile de caramel pot fi păstrate într-o caserolă cu capac, la temperatura camerei. Rezistă până la o săptămână. Bucățile de fagure sunt aerate, dulci și crocante. La dorință le puteți înmuia în ciocolată. Pot fi servite lângă o cupă de înghețată sau cu iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News