Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fabrică de 650 milioane euro în România. Ciucă: "Au analizat mai multe țări"
WhatsApp
O fabrică de 650 de milioane de euro va fi construită de producătorul de cauciucuri Nokian la Oradea. Premierul Nicolae Ciucă spune că firma finlandeză a analizat mai multe țări și a ales în cele din urmă România pentru a construi. 
sursa foto: Facebook/Guvernul României

"România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat astăzi că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea. Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri.Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și stabilitatea mediului de afaceri și regimul fiscal predictibil, obiective la care guvernul pe care îl conduc a lucrat încă din prima zi. În luna septembrie, am prezentat reprezentanților companiei, la Palatul Victoria, avantajele competiționale ale României și oportunitățile pe care le au aici investitorii străini, cu precădere cei care caută să relocheze centre de producție industrială," a scris Ciucă pe Facebook. 

Nokian Tyres va construi fabrica la Oradea 

 

Grupul finlandez Nokian Tyres a anunţat marţi că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, informează Reuters.

Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025, a precizat Nokian Tyres într-un comunicat de presă.

Grupul finalndez, care are deja fabrici în Finlanda şi SUA, a precizat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2.

"Putem utiliza energia verde produsă în apropierea uzinei", a precizat directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

Producătorul finalndez, care anterior era responsabil pentru 80% din anvelopele pentru autoturisme din Rusia, era în căutarea unei noi locaţii pentru o facilitate de producţie, după ce a luat decizia de a se retrage din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.

În data de 14 septembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu o delegaţie a companiei Nokian Tyres, discuţiile vizând pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii şi deschiderea manifestată faţă de nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar şi din zona Asiei.

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres vizează, pe termen mediu, vânzări nete de două miliarde de euro, precum şi un profit operaţional şi rentabilitate a capitalului angajat la un nivel de 20%. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajaţi a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel