Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Extrădare "Guccifer". SUA, cerere
WhatsApp
Cererea de extrădare în Statele Unite ale Americii a hacker-ului Marcel Lehel Lazăr, alias "Guccifer" sau "Micul Fum", devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America şi care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, va fi luată în discuţie miercuri de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, după ce, la termenul de marţi, apărătorul ales al acestuia nu a putut fi prezent.
Decizia instantei

"Amână soluţionarea cauzei pentru data de 5 septembrie, faţă de lipsa apărătorului ales al persoanei solicitate pentru extrădare", a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

La termenul anterior, de săptămâna trecută, instanţa a amânat cauza pentru data de 4 septembrie în vederea comunicării datelor originale de extrădare. De menţionat că hacker-ul a fost în sala de judecată, fiind adus sub escortă de la Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, unde execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare.

Hacker-ul a fost condamnat în 2014, pentru că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află George Maior şi Corina Creţu.

Luna trecută, Judecătoria Deva a respins ca neîntemeiată, potrivit informaţiilor postate pe portal, cererea de liberare condiţionată formulată de către Lazăr. Autorităţile judiciare americane solicită extrădarea hacker-ului în SUA, unde a fost condamnat, în 1 septembrie 2016, la 52 de luni de închisoare, de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia.

"Guccifer" a pledat vinovat la două din cele nouă capete de acuzare, respectiv la acuzaţiile de acces neautorizat la un sistem informatic protejat şi furt de identitate în formă calificată, după ce a fost extrădat, în primăvara lui 2016, din România în SUA, pe perioada desfăşurării procedurilor judiciare. El a fost adus din nou în ţară în octombrie 2016 şi încarcerat iniţial la Rahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel