Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Export lemn România. Creștere a volumului în 2018
WhatsApp
Prin prisma resurselor sale naturale importante, țara noastră își păstrează poziția de jucător important pe piața internațională a lemnului înregistrând o balanță comercială pozitivă.

România a exportat, în ianuarie 2018, lemn şi plută în sumă de 49,7 milioane de euro, o valoare cu 19,4% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cu toate că exporturile crescute sunt un indicator al unei economii care produce bunăstare pentru cetățeni, exportul lemnului, în special a celui în stare brută, este criticată de organizațiile de mediu și chiar de unii oameni de afaceri. Aceasta pentru că încurajează despăduririle, iar pe de altă parte lemnul brut aduce puțină plusvaloare economiei românești.

România mai și importă lemn

Important de spus că România nu este doar exportator de lemn, ci și importator al acestei mărfuri. Astfel, importurile de lemn şi plută s-au cifrat în aceeași perioadă la 18,4 milioane euro, fiind cu 54,3% mai mari comparativ cu cele din prima lună din 2017, înregistrându-se astfel un excedent de 31,3 milioane euro pe acest segment.

Importuri mai mari decât exporturile

În luna ianuarie 2018, exporturile FOB au însumat 5,423 miliarde euro şi au crescut cu 15,9%, comparativ cu ianuarie 2017, iar importurile CIF au totalizat 6,198 miliarde, în creştere cu 17,3%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel