Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eutelsat și OneWeb, posibilă fuziune
WhatsApp
Satelitii Starlink

Operatorul francez de satelit Eutelsat a anunțat că a început dialogul cu omologul său britanic OneWeb în vederea unei uniuni pentru furnizare de internet de bandă largă, cu scopul de a concura cu americanul Starlink al SpaceX deținut de Elon Musk, anunță APF.

Eutelsat a dat un comunicat în care a anunțat că „a intrat în discuții cu partenerii săi OneWeb în vederea unei posibile apropieri a celor două companii prin schimbul de acțiuni”. Compania franceză deține deja o cotă de 23% din OneWeb, salvată de la faliment, în 2020, prin investiția de 490 milioane de dolari făcută de guvernul britanic.

Eutelsat operează de 30 de ori mai sus decât LEO, în ceea ce se numește Geostationary Earth Orbit (GEO) Orbita Geostaționară a Pământului, la 36.000 de kilometri deasupra Pământului, cu 35 de sateliți, pentru transmisii prin satelit și servicii de internet în bandă largă.

OneWeb a desfășurat până acum 428 din cei 648 așa-numiți sateliți „low Earth orbita” (LEO), care funcționează la o înălțime de câteva sute de kilometri de Pământ, pentru a oferi internet de mare viteză cu latență redusă sau timp de transmisie de date, care sunt esențiale pentru a răspunde nevoilor în creștere rapidă.

Proiectul fuziunii dorește să poziționeze viitoarea companie în sectorul internetului spațial de mare viteză, pentru a deservi regiuni izolate care nu au fibra optică sau pentru a satisface nevoile viitoare ale mașinilor conectate, anunță AFP. Tranzacție va oferi o capacitate unică în industria sateliților printr-o ofertă integrată GEO/LEO și este estimată la 16 miliarde euro până în 2030. Dacă părțile ajung la consens, tranzacția ar trebui finalizată la începutul anului 2023.

Ambele companii își vor păstra numele și sediile centrale din capitalele Franței și Marii Britanii. Finalitatea este de a putea fi listate atât pe bursele din Paris, cât și cele din Londra.

Fuziunea ar permite apariția unui nou gigant în fața Starlink, care a desfășurat deja mai mult de jumătate din cei 4.408 sateliți din constelația sa, sau viitoarea constelație Kuiper a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel