Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurostat: Malta, Spania şi România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în T3
WhatsApp
Eurostat a dat publicității noi date cu privire la deficitul guvernamental. 
Foto: Pexels

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2021 la 4% din PIB în zona euro şi la 3,7% din PIB în Uniunea Europeană, iar Malta, Spania şi România sunt ţările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada iulie-septembrie 2021, s-au înregistrat în statele membre UE scăderi semnificative ale deficitelor, comparativ cu trimestrul doi din 2021, dar deficitele rămân la un nivel ridicat faţă de perioada de dinaintea pandemiei.

În trimestrul trei din 2021, aproape toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental, excepţia fiind Danemarca.

În rândul statelor membre UE



În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2021 s-a înregistrat în Malta (8,1% din PIB), Spania (7,3% din PIB) şi România (7,1% din PIB, faţă de 9,4% din PIB în trimestrul trei din 2020, 7,4% din PIB în trimestrul doi din 2021 şi 8% din PIB în primul trimestru din 2021).

În UE, veniturile guvernamentale totale s-au situat la 46,5% din PIB în trimestrul trei din 2021, stabile comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile guvernamentale totale s-au situat la 50,2% din PIB, o scădere comparativ cu 52,3% din PIB în trimestrul precedent. scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel