Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europa "FIERBE": PROTESTE de amploare în Spania, Germania și Franța, de 01 mai - VIDEO
WhatsApp
Manifestaţii, care au dat naştere unor altercaţii, au marcat sâmbătă în Franţa, Spania şi la Berlin Ziua Internaţională a Muncii, în pofida restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, notează AFP. 

În Franţa, defilările au adunat, potrivit sindicatului CGT, mai mult de 170.000 de oameni, cifră pe care guvernul o estimează la puţin peste 106.000.

La Paris, înainte de plecarea defilării a mai multor mii de persoane, secretarul general al CGT, Philippe Martinez, a reamintit că a existat "multă frustrare" anul trecut, cu ziua de 1 Mai în carantină. El şi-a exprimat satisfacţia că îşi poate relua astfel "bunele obiceiuri".

Scurte altercaţii au opus, în mai multe oraşe, printre care Parisul, membri ai mişcării violente de extremă-stângă Black Block şi forţele de ordine, cu grenade lacrimogene şi câteva arestări.

 

Șase polițiști răniți la Paris

 

În Franţa, şase poliţişti au fost răniţi, dintre care trei la Paris, au indicat autorităţile. La rândul său, CGT a afirmat că 21 de persoane din marşul lor au fost rănite, dintre care patru grav, de "un grup de indivizi" la sfârşitul demonstraţiei de la Paris.

În Spania, numărul participanţilor la manifestaţii a fost limitat din cauza pandemiei: erau astfel o mie la Madrid, între primărie şi piaţa Puerta del Sol.

În capitala Germaniei, au avut loc ciocniri în paralel cu o manifestaţie de 1 Mai la Berlin, unde forţele de ordine a anunţat întreruperea mitingului seara după ce, potrivit lor, au fost atacate cu pietre şi o sticlă.

La începutul serii, scurte incidente au opus membrii mişcării violente de extremă-stânga Black Block şi forţele de ordine, mai ales atunci când acestea din urmă i-au evacuat pe unii dintre ei manifestaţie, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Aproximativ 20 de mitinguri au avut loc la Berlin, având ca temă de la creşterea chiriilor la politica migratorie şi opoziţia faţă de măsurile restrictive legate de pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel