Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Euronews, reportaj devastator despre România: Tinerii PLEACĂ din țară. O treime din populație trăiește în sărăcie
WhatsApp
Cu doar trei săptămâni până la alegerile UE, călătoria noastră ajunge în România, unde reporterii Euronews, Damon Embling şi Gabor Tanacs, vorbesc cu oamenii locului despre preocupările lor şi îi invită să îşi împărtăşească opiniile, pe canapeaua noastră roşie, în inima Bucureştiului. România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, dar multe dintre problemele sale de lungă durată nu au fost încă rezolvate, se arată în reportajul Euronews.

Ţara fostă comunistă şi-a văzut economia transformată de la aderarea la UE, cu şomajul ajuns la un minim istoric. Cu toate acestea, inegalităţile în materie de venituri sunt încă foarte vizibile, aproximativ o treime din populaţie trăind în sărăcie, iar infrastructura, cum ar fi reţelele rutiere, este încă slabă.

O altă problemă importantă pentru această ţară, cu o populaţie într-o rapidă îmbătrânire, este numărul de tineri care emigrează, în căutarea unor salarii mai bune, în altă parte a Europei.

România este, de asemenea, sub monitorizare în legătură cu independenţa justiţiei. Eforturile sale de combatere a corupţiei se află acum în centrul atenţiei mai mult decât oricând, în timp ce un referendum urmează să aibă loc în acelaşi timp cu alegerile UE din mai.

Se spune că preşedintele României, Klaus Iohannis, încearcă să oprească adoptarea unei noi legislaţii a social-democraţilor de guvernământ, menită, cred unii, a opri cazurile de corupţie. Comisia Europeană a urmărit îndeaproape progresele înregistrate în cazurile de corupţie din România, apreciind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în pofida presiunii intense din partea ministrului Justiţiei al ţării pentru demiterea procurorului anticorupţie de top.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel