Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurodeputatul român Nicu Ștefănuță reclamă aeroporturile din Viena și Varșovia: „Românii, umiliți pentru că nu suntem în Schengen“
WhatsApp
Pasagerii români ar fi discriminați și umiliți pe aeroporturile din Viena și Varșovia și supuși unor controale suplimentare. Cel puțin asta sugerează europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care afirmă că opinia sa este împărtășită și de eurodeputatul Vasile Blaga.

Conducerea Aeroportului Internațional din Viena ar fi primit o scrisoare din partea eurodeputaților români Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană) și Vasile Blaga (PNL / PPE). Cei doi eurodeputați solicită explicații și reclamă politica discriminatorie pe care o aplică aeroportul vienez.

Eurodeputatul român Nicu Ștefănuță reclamă aeroporturile din Viena și Varșovia

 

Nu mi se pare ok ca românii să fie umiliți pentru că nu suntem în Schengen!

Am scris azi directorului aeroportului din Viena, împreună cu Vasile Blaga, fost Ministru de Interne, cerând să elimine controlul suplimentar discriminator pe care îl au românii în aeroportul din Viena.

După votul nedrept din 8 decembrie, unele guverne au prins din nou gustul autorității, al granițelor, al umilirii călătorului, dar le amintesc ca suntem în UE și avem libertate de circulație!

Nu e nevoie să impună controale suplimentare și deloc necesare!

Odată ce am trecut de controlul de securitate de la București, de ce mai e nevoie să trecem de alt control la Viena sau la Varșovia? De ce un singur control nu e suficient? De ce dacă nu suntem în Schengen trebuie să mai stăm încă o dată la coadă?

Am cerut directorului aeroportului să elimine controalele umilinței“, a scris eurodeputatul Nicu Ștefănuță pe pagina sa de Facebook.

„Românii, umiliți pentru că nu suntem în Schengen“

 

Jurnalistul Lucian Mândruță a comentat la postarea europarlamentarului, menționând că a „pățit în Varșovia la fel acum două zile“. „Da, vom proceda la fel în cazul lor. Viena si Varsovia impun acest dublu control de securitate“, a răspuns Ștefănuță.

Pentru o mai mare acuratețe, acesta a completat apoi: „Pentru că văd comentarii ce se repetă, vreau să clarific: este vorba de controlul de securitate al bagajelor și persoanelor. Acesta este suficient la aeroportul de plecare, nu și tranzit sau destinație. Măsura controlului dublu este disproporționată

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel