Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ești sigur că știi toate secretele mierii? Unele sunt cu adevărat uimitoare!
WhatsApp
Experții recomandă folosirea mierii ca îndulcitor în loc de zahăr și nu numai. Există câteva utilizări și beneficii incredibile ale mierii despre care mulți încă nu știu.  
Ești sigur că știi toate secretele mierii.  Unele sunt cu adevărat uimitoare. Sursa - pixabay.com

Mierea este un produs natural, plin de beneficii și foarte delicios. Datorita aromei și texturii, mierea este excepțională pentru prepararea unor deserturi și este folosită ca  îndulcitor natural , deoarece este mai sănătoasă decât zahărul alb. Desigur, nici acest aliment nu este indicat în cantități mari, altfel vor apărea efecte secundare.

Dar ești sigur că știi toate secretele mierii? Mierea nu este folosită doar pentru a îndulci ceaiurile din plante sau pentru a vindeca afecțiunile sezoniere. Există  multe alte utilizări ale mierii  despre care foarte puțini știu. 

Dieta cu pește te scapă de până la 3 kilograme în șapte zile: meniul pentru o săptămână

Cercetătorii s-au concentrat mult timp pe proprietățile mierii și au făcut  descoperiri cu adevărat incredibile. Merită să le descoperi pe toate.

Beneficiile  mierii,  conform experților, sunt următoarele:

- combate  răceala. Există multe medicamente și produse naturiste pentru tratarea gripei, tusei și răcelii pe baza de miere, recomandate de medici și foarte eficiente în calmarea tuturor disconforturilor;

- reglează nivelul zahărului din sânge. Acesta este un aspect fundamental pentru prevenirea apariției diabetului și a altor patologii;

- scade colesterolul rău. În acest fel arterele și circulația sângelui sunt menținute în siguranță;

- crește colesterolul bun. Mierea este esențială pentru organismul nostru, în special pentru inimă și ficat;

- previne obezitatea. Mierea poate, de asemenea, să țină la distanță greutatea corporală și formarea grăsimilor;

- reduce anxietatea. Mierea dă o energie pozitivă organismului și reușește să contracareze sentimentul de tristețe sau apatie;

- poate ameliora supărarea cauzată de hemoroizi. Mierea este un excelent analgezic și antimicrobian, de aceea includerea ei în alimentație poate fi un ajutor prețios;

- hidratează pielea. Există multe măști de față care pot face pielea mai moale și mai strălucitoare.

Vrei să ții o dietă după sărbători? Nu exagera, că faci mai rău! 10 sfaturi prețioase de la nutriționiști

Mierea crește colesterolul bun, o substanță fundamentală pentru organismul nostru, în special pentru inimă și ficat. Știai toate aceste lucruri despre miere? 

Evident că trebuie să fii atent, deoarece mierea este un produs destul de caloric și poate provoca reacții. Unele persoane pot fi sensibile, intolerante sau alergice.

Dacă este luată în exces, mierea ar putea duce la dezechilibre ale glicemiei, exces de greutate și probleme dentare. În plus, nu trebuie administrată copiilor sub vârsta de un an.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel