Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: tentativele de sinucidere în rândul minorilor, în creștere
WhatsApp

Numărul tentativelor de sinucidere ale adolescenților din Berna și Zürich a crescut brusc anul trecut, anunță SonntagsZeitung, preluat de swissinfo.ch.

În 2020, Clinica de Psihiatrie și Psihoterapie a Copilului și Adolescentului de la Universitatea din Berna a raportat o creștere cu 50% a numărului de minori cu gânduri de sinucidere care se prezintă la camera de urgență. În prezent, instituția găzduiește de trei ori mai mulți tineri decât numărul de pacienți pe care unitatea de primiri urgențe îl poate spitaliza.

Sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani din Elveția. Aproximativ 35 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani își iau viața în fiecare an, anunță Oficiului Federal de Statistică din Elveția.

La Spitalul Universitar de Psihiatrie din Zurich situația este dramatică, clinica înregistrând anul trecut 278 de tentative de sinucidere. Medicii cer să fie creat un registru național pentru a clarifica numărul de încercări de sinucidere pentru a putea înțelege de ce tot mai mulți tineri văd moartea ca unica cale de ieșire.

Oficiul Federal de Sănătate Publică din Elveția recunoaște lipsa datelor și precizează că nu pot crea respectivul registru național întrucât există probleme în folosirea datelor cu caracter personal și le lipsește temeiul juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel