Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: speranța de viață, în creștere
WhatsApp

Potrivit unui nou studiu, efectuat pe o perioadă de un deceniu, speranța de viață în stare bună de sănătate a crescut cu 2,1 ani pentru bărbați și cu 1,5 ani pentru femei, publică revista revista Swiss Medical Weekly.

Studiul, efectuat între anii 2007-2017, a analizat datele și a concluzionat că bărbații care se pensionează la vârsta de 65 de ani se pot aștepta să trăiască 16,2 ani, daca nu suferă de niciun handicap sau vreo boală gravă. În ce privește femeile, speranța de viață după pensionare este de 16 ani.

Creșterea speranței de viață sănătoasă a depășit, în Elveția, creșterea globală a speranței de viață, care și-a mărit valorile cu 1,3 ani pentru bărbați și 0,6 ani pentru femei, în aceeași perioadă, se arată în articolul revistei Swiss Medical Weekly. În general, bărbații de 65 de ani se pot aștepta încă să trăiască 19,7 ani, în timp ce femeile se pot aștepta să trăiască 22,1 ani.

Astfel, în timp ce femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații în general, ele suferă, de asemenea, de o sănătate mai proastă pe o perioadă mai lungă de timp. Potrivit autorilor, aceste rezultate merg în aceeași direcție ca și alte studii efectuate anterior în întreaga lume, anunță swissinfo.cg.

Cât privește consecințele pandemiei de Covid-19, impactul asupra speranței de viață fără dizabilități ar putea fi mai mare, nu numai din cauza declinului funcțional al celor infectați, ci și ca urmare a perioadei de carantină, în timpul căreia persoanele în vârstă au fost mai puțin active fizic și social și, prin urmare, au acumulat un risc mai mare pentru dizabilități”, au explicat autorii studiului. Ei au afirmat că este dificil de prezis dacă această tendință va continua în viitor sau dacă se va atinge orice fel de stabilitate.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele din Sondajul de sănătate elvețian al Oficiului Federal de Statistică privind prevalența dizabilităților ușoare și severe în funcție de vârstă și sex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel