Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția, acord de servicii financiare cu Marea Britanie, în 2023
WhatsApp

Astăzi, la Londra, a avut loc o întâlnire între ministrul elvețian de Finanțe, Ueli Maurer, și omologul său britanic, Jeremy Hunt, pentru actualizarea unui acord. Elveția se așteaptă să încheie un acord cu Marea Britanie privind cooperarea în domeniul serviciilor financiare până în toamna anului 2023.

Așa-numitul Acord de Recunoaștere Reciprocă (MRA) își propune să alinieze standardele și obiectivele de supraveghere comune și să pună bazele băncilor și companiilor de asigurări din Elveția și Marea Britanie, pentru a stimula afacerile pe piețele celorlalte.

Acordul, care a durat câțiva ani, are ca scop facilitarea sau îmbunătățirea accesului la piața transfrontalieră în sectoarele bancare, asigurări, gestionarea activelor și infrastructura pieței de capital, anunță swissinfo.ch.

Acordul de Recunoaștere Reciprocă va fi urmat de un Acord de Liber Schimb (FTA) actualizat, care va sublinia termenii exacți ai viitorului comerț transfrontalier într-o varietate de industrii. Raportul de progres privind serviciile financiare vine pe fondul unei serii de acorduri de cooperare semnate între Marea Britanie și Elveția. Ministrul de Externe elvețian Ignazio Cassis și fostul prim-ministru britanic Boris Johnson au semnat în aprilie un acord pentru a consolida cooperarea reciprocă în comerț, finanțe, cercetare și imigrație.

Anul acesta, în noiembrie, a fost anunțat că un acord elvețiano-britanic care acordă acces consultanților, inginerilor și lucrătorilor IT pe piețele celuilalt va fi prelungit până la sfârșitul anului 2025, precizează Reurters. În aceeași lună, ambele țări au semnat un acord privind recunoașterea reciprocă a evaluărilor de conformitate. Asta înseamnă că, pentru anumite sectoare de afaceri, testarea produselor de către un organism britanic de conformitate nu mai este necesară pentru exporturile din Elveția în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel