Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: crește numărul întreruperilor de sarcină
WhatsApp

După o perioadă de declin, numărul întreruperilor de sarcină efectuate în Elveția a crescut în ultimii doi ani. Însă, în comparație internațională, cifrele sunt încă scăzute. Statisticile spun că, în 2019, în Țara Cantoanelor au fost făcute 9.182 de avorturi, a informat, săptămâna trecută, Oficiul Federal de Statistică din Elveția.

Pentru fiecare 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, aceasta corespunde unei rate de 6,5 avorturi pe femeie, a declarat OFS, comparativ cu o rată de 6,2 în 2017. După o scădere de zeci de ani a numărului de avorturi, în special în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15-19 ani, ultimii doi ani au înregistrat o ușoară inversare a tendinței. Printre această grupă de vârstă mai tânără, rata a trecut de la 3,3 la 3,5 la 1.000 între 2018 și 2019.

Majoritatea procedurilor au avut loc în primele opt săptămâni de sarcină, în timp ce 95% au fost efectuate înainte de a douăsprezecea săptămână. În 2019, 74% din avorturi au fost efectuate cu medicamente, în timp ce 26% printr-o operație, informează swissingo.ch.

Legea elvețiană a fost modificată în 2002 pentru a permite avortul la cerere în primele 12 săptămâni, o abordare care a fost acceptată de 72% dintre cetățeni la votul național. Cu toate acestea, în loc să provoace un boom, ratele de avort au scăzut și s-au stabilizat, la niveluri mult sub cele din Marea Britanie, Franța sau Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel