Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elena Udrea, mesaj din închisoare după moartea lui Rudel Obreja: „Ei trebuie să îl aibă pe conștiința”
WhatsApp
Elena Udrea, fostă parteneră de dosar cu Rudel Obreja, a transmis un mesaj din închisoare în legătură cu moartea fostului pugilist.
Elena Udrea, mesaj din închisoare după moartea lui Rudel Obreja: „Ei trebuie să îl aibă pe conștiința” FOTO: Facebook @Elena Udrea

Fostul ministru e de părere că cei opt ani în care Rudel Obreja a fost urmărit penal în dosarul Gala Bute și-au pus amprenta definitiv pe starea de sănătate a fostului pugilist. 

„A murit Rudel Obreja!

Fără îndoială că boală lui s-a declanșat din cauza hărțuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp că și mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un șoc pentru el. Nu se aștepta că decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în pușcărie sănătos, însă epuizat sufletește de atâta nedreptate. Suferința pentru copiii mici și soția care-l așteptau acasă, așa cum povestește cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanșarea acestei boli crunte.

După o luna a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și încă două luni a fost ținut în penitenciar cu diagnostice și tratamente greșite. După patru luni, în sfârșit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boală fiind în faza terminală.

Datorită presiunii mediatice a fost eliberat, fără a i se permite, inițial, să părăsească țară pentru a putea primi tratamentul adecvat.

Dacă pe 7 aprilie decizia CCR ar fi fost respectată, Rudel Obreja ar fi fost în libertate. Chiar dacă boala s-ar fi declanșat, cred cu tărie că ar fi avut șansă să o descopere la timp și să înceapă imediat tratamentul oncologic”, a scris Udrea pe Facebook.

 

Elena Udrea: „Ei trebuie să îl aibă pe conștiința”

 

„Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Kovesi și nu a cedat presiunilor și șantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obțină delatiuni la adresa mea. Deși a denunțat toate acestea public și în fața judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat.

Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Și-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în față concetățenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând și apărându-și șansele în fața, și cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorință și pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea și acum chiar cu viața.

Toți cei care au fost părtași la acest abuz abject al justiției “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conștiința. A murit un OM, un TATĂ, un SOȚ. Au rămas trei copii orfani!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a conchis Elena Udrea.

 

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani

 

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani, a anunţat, duminică, pe Facebook, preşedintele Ligii Profesioniste de Box din România, Viorel Plosca.

„Cu adâncă durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă a fostului mare om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele drag prieten! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!”, se arată în mesaj.

Obreja a fost un boxer valoros, cucerind o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an.

Multiplu campion naţional, Obreja a participat şi la JO de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel