Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Egipt. ATAC cu bombă asupra unui autobuz cu turiști. Doi MORȚI și mai mulți răniți
WhatsApp
Atentat în Egipt. Doi morți și mai mulți răniți, după ce un autocar plin cu turiști a sărit în aer lângă piramide.

Doi turişti vietnamezi au murit şi 12 persoane au fost rănite, vineri, într-un atac cu bombă asupra autobuzului în care se aflau, în apropierea piramidelor de la Gizeh, în Egipt, a anunţat Ministerul de Interne de la Cairo, relatează AFP şi Reuters.

Autobuzul transporta 14 turişti vietnamezi, a precizat ministerul într-un comunicat. Atacul s-a produs la sfârşitul după-amiezii, relatează AFP, în timp ce Reuters informează că explozia s-a produs în jurul orei locale 18:15 (16:15 GMT), în apropierea unui zid de pe strada Marioutiya.

"Un dispozitiv exploziv artizanal a explodat la trecerea unui autobuz care transporta 14 turişti vietnamezi", a precizat ministerul într-un comunicat, precizând că există "doi morţi şi zece răniţi" în rândul turiştilor. Şoferul şi un angajat al companiei de turism au fost şi ei răniţi, potrivit sursei citate.

Forţele de securitate au fost desfăşurate la faţa locului, a mai precizat ministerul, alături de zeci de poliţişti şi pompieri. Poliţia a declanşat o investigaţie, a mai precizat sursa citată.

Potrivit Reuters, atacul terorist s-a produs la mai puţin de 4 km de celebrele piramide de la Gizeh.

Egiptul a fost ţinta a numeroase atacuri comise de grupări extremiste, vizând în principal forţele de securitate şi minoritatea creştină coptă.

Securitatea a fost întărită în siturile turistice din Egipt, în urma acestor atacuri, notează AFP.

Pe 31 octombrie 2015, gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat un atentat cu bombă care s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bordul unui avion cu turişti ruşi care decolase de la Sharm el-Sheikh, staţiune balneară aflată în sudul Sinai.

Acest atac a dat o lovitură dură turismului în Egipt, sector cheie al economiei, deja afectată de instabilitate politică după revolta populară din 2011 care a provocat căderea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Egiptul a înregistrat în ultimele luni o creştere în sectorul turismului, cu 8,2 milioane de vizitatori în 2017, potrivit cifrelor oficiale. Dar ţara este încă departe de cei 14,7 milioane de turişti pe care îi avea în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel