Sigur te gandesti: „ou de mancat?”, dar nu vă speriați pentru că veți vedea că aroma de la final este delicioasă. Descoperiți cum să faceți Eggnog de casă, punchul tipic de Crăciun care se servește rece și este făcut din lapte, ouă și zahăr. Iar dacă vrei să adaugi o notă în plus, o poți bea cu alcool. Continuați să citiți și aflați rețeta de punch de Crăciun!
- 3 căni de lapte integral
- 4 gălbenușuri de ou
- 1 cană de zahăr (200 grame)
- 1 baton de scorțișoară
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 praf de nucșoara (opțional)
- 30 de mililitri de rom sau coniac (opțional).
Pentru a începe rețeta, bateți gălbenușurile cu zahărul, dar adăugând zahărul puțin câte puțin, nu deodată. Ar trebui să existe o textură cremoasă cu o culoare deschisă.
Într-o oală se pun la încălzit cele trei căni de lapte și se adaugă batonul de scorțișoară. Trebuie doar să se încălzească, așa că nu-l lăsa să fiarbă.
Sfat: Țineți focul la minimum.
Când laptele este fierbinte, introducem o lingură de lapte în recipientul cu oul bătut și amestecăm foarte bine până capătă o textură ușoară. Acest pas este important pentru a tempera ouăle și a preveni coagularea lor.
Odată ce amestecul de ouă și zahăr este cald, turnați-l în oala cu laptele rămas și amestecați pentru a se integra totul. În acest fel, vei găti oul fără a se coagula.
Adăugăm lingura de extract de vanilie și praful de nucșoară, amestecând continuu și împiedicând întotdeauna să fiarbă. Lăsați la foc mic timp de cel puțin 15 până la 20 de minute.
Truc: puteți folosi și păstăi de vanilie, adăugați alte condimente precum anason sau ghimbir.
Pentru a-ți da seama dacă este gata, ia o lingură, scufund-o și ar trebui să fie un strat ușor gros. În acest moment puteți scoate preparatul de pe foc.
Sfat: dacă doriți să obțineți o textură mai groasă, adăugați o cană de smântână pentru frișcă.
Strecurați amestecul pentru a îndepărta bucățile de baton de scorțișoară și eventualele cocoloașe care pot apărea. Aproape că ai gata băutura de Crăciun!
Lăsați să se răcească complet sau, dacă doriți să grăbiți procesul, puneți bolul cu punch într-un castron umplut cu gheață și amestecați până se răcește.
Dacă vrei să adaugi o notă în plus, când este complet rece, adaugă 30 de mililitri de alcool, care poate fi rom sau coniac, alege-l pe cel care îți place mai mult. Acest pas este opțional, deoarece poți să-l faci fără alcool, în eventualitatea în care îl beau și copiii.
Serviți cu gheață după gust și bucurați-vă de deliciosul Eggnog de Crăciun. Însoțește-ți cina de Crăciun cu această băutură și împărtășește-o cu familia, cu siguranță le va plăcea.
Sfat: atunci când serviți Eggnog, puteți presăra scorțișoară măcinată.
Deși știm că originea acestui delicios punch american este în Statele Unite, exact cum a fost creat este încă incert. Cu toate acestea, a devenit o băutură tipică de iarnă și este din ce în ce mai prezentă în tradițiile de Crăciun și Anul Nou.
Acum că știi cum să faci savoare de Crăciun, pregătește o băutură diferită și împărtășește-o cu întreaga ta familie. Din aceasta băutură tradițională au ieșit diferite variante, așa că poți să încerci spuma de ouă cu puțină frișcă și ciocolată răzuită, poți folosi alcool sau nu, așa că este ideal și de oferit copiilor.
De asemenea, există și eggnog și cu cafea și chiar și alte variante și mai originale, precum cu oreo.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News