Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eficacitatea Leqvio, demonstrată de studiu pe termen lung
WhatsApp
Sursa foto: Pexels - Tara Winstead

Gigantul farmaceutic elvețian cu sediul la Basel, Novartis, a publicat date noi dintr-un studiu pe termen lung al medicamentului Leqvio, care scade nivelul de colesterol. Rezultatele, în concordanță cu constatările anterioare, confirmă profilul favorabil de siguranță al medicamentului, a anunțat compania, preluată de swissinfo.ch. După ani de observație clinică, s-a demonstrat că Leqvio a oferit o reducere de aproximativ 49% a colesterolului LDL.

Orion-8 este cel mai mare studiu clinic finalizat până în prezent cu inclisiran, substanța activă a Leqvio, însumând o expunere de peste 8.500 de pacienți în timpul perioadei de urmărire de trei ani a studiului de fază III.

Novartis a anunțat, în cadrul Congresul Societății Europene de Cardiologie 2023, că Leqvio, prima și singura terapie cu ARN interferent mic – siRNA - indicată pentru reducerea colesterolului cu lipoproteine cu densitate joasă (LDL-C), a demonstrat rezultate promițătoare pe termen lung.

Rezultatele studiul de extindere de fază III Orion-8 au arătat că tratamentul de două ori pe an cu Leqvio, în plus față de terapia cu statine, a scăzut constant colesterolul cu lipoproteine cu densitate joasă, LDL-C. Durata tratamentului a fost de șase ani, a mai precizat Novartis. Gigantul elvețian a câștigat drepturi globale de dezvoltare, fabricare și comercializare a inclisiran, ca parte a unui acord cu Alnylam Pharmaceuticals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel