Se face ușor, e ieftin și gustos.
Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!
Citește și: Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!
Pentru aluat
200 g de făină
120 ml apă
150 g margarină
1 linguriță de zahăr
un praf de sare
Pentru crema de vanilie
300 ml lapte vegetal
50 g amidon
150 gr de miere sau zahăr
un plic zahăr vanilat
pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric
Topim margarina într-o oală peste care adăugăm apa și praful de sare. Lăsăm să dea un clocot și punem și lingurița de zahăr. Stingem focul, adăugăm făina și amestecăm până se omogenizează.
Într-o tavă puneți hârtie de copt și cu aluatul răcit formați batonașe de grosimea unui deget.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute sau până când eclerurile se rumenesc.
Între timp pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adăugați amidonul și lăsați la foc mic până se îngroașă. Stingem focul, punem zahărul vanilat și opțional pentru culoare curcumă sau turmeric și lăsam la răcit.
Scoatem din cuptor eclerurile și le tăiem pe mijloc, umplem cu cremă.
Le puteți orna cu zahăr pudră, fructe, miere, fulgi de nucă de cocos sau scorțișoară sau oricum doriți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News