Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dulceața de roșii îți va da energie toată ziua. Vezi cât de simplu se face
WhatsApp
Dulceața de roșii este cât se poate de gustoasă și nu trebuie confundată cu pasta de tomate. Pare puțin ciudat să faci dulceață pe care îl pui în salată sau la mâncare, însă, rețeta noastră de dulceață este pur si simplu un deliciu.
Dulceața de roșii îți va da energie toată ziua

Roșiile, considerate fructe, nu legume, sunt delicioase și în duceață. Noi îți vom prezenta o rețetă simplă, care va fi placul tuturor, mai ales al celor mici. Ingredientele sunt simple. Poți să folosești roșii cherry sau tomate mai mari, zemoase, coapte. Iată de ce ai nevoie înainte de a trece la treabă.

700 g roșii cherry

600 g zahăr

zeama de la o lămâie

busuoic, mentă, după gust

 

Cum se prepară dulceața de roșii. Îți va da energie toată ziua

 

Spălați roșiile cherry și îndepărtați codițele. Tăiați roșiile cherry pe jumătate și puneți-le într-un vas. Adăugați zahărul și zeama de lămâie peste și lăsați vasul la frigider pentru câteva ore sau ideal peste noapte.

Când zahărul s-a topit și roșiile cherry și-au lăsat suficient suc, strecurați zeama și puneți-o într-o oală pe foc. Dați în clocot 5 minute după ce a început să fiarbă.

Opriți focul și adăugați roșiile cherry peste sirop. Amestecați cu grijă, pentru a le combina.  Este indicat să îndepărtați coaja roșiilor, acum este momentul, pentru că în contact cu siropul fierbinte, aceasta se va desprinde singură.

Puneți din nou dulceața, de data aceasta cu tot cu roșii pe foc și mai fierbeți 10 minute. Opriți focul și lăsați să se răcească complet, apoi  acoperită cu o cârpă umedă.

 

Cum se fierbe dulceața de roșii



După câteva ore sau a doua zi, mai fierbeți dulceața încă 10 minute. După ce ați oprit focul, lăsați dulceața să se răcească puțin, dar nu de tot.

Când dulceața încă este caldă, o puteți turna în borcane sterilizate. Închideți borcanele astfel încât să fie sigilate și întoarceți-le cu fundul în sus, pentru a se vida. Puteți păstra borcanele cu dulceață la rece, în cămară.

Poate fi servită ca desert sau ca aperitiv pe bruschete, cu parmezan ras. Roșiile au efect anticancerigen, reduc inflamațiile și stimulează circulația. Este un protector pentru mușchiul inimii și pentru piele.

Dulceața de roșii este un mix dulce-acrișor, iar combinațiile pot fi multiple. Aceasta poate fi folosită și ca sos pentru diverse feluri de paste sau preparate din carne. De asemenea, poate fi consumată cu unt, dimineața.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel