Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drulă îi acuză pe Iohannis și liderii PNL că "s-au făcut preș" în fața cancelarului Austriei 
WhatsApp
Liderul USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liderii PNL și pe Klaus Iohannis că s-au făcut preș în față cancelarului Karl Nehammer care a anunțat clar că nu este de acord și nu va vota pentru aderarea României la spațiul Schengen.
Liderii Alianței Dreapta Unita

Liderii PNL au anunțat în repetate rânduri că până la finalul anului România va fi primită cu drepturi depline în spațiul Schengen, nu doar aerian și maritim, așa cum se va întâmpla din 31 martie. Din păcate pentru România, liderii Austriei par însă de neclintit. Atunci când au fost întrebați la congresul PPE de la București despre posibila aderare a României și cu granițele terestre, aceștia au răspuns că au făcut deja un mare compromis cu acceptarea pe cale aeriană și maritimă a țării noastre. Cătălin Drulă, președintele USR, spune că șefii PNL s-au făcut preș la București în fața cancelarului Nehammer.

"Eșecul Schengen, anunțat cu o mare de aplauze de PNL. Congresul PPE organizat la București nu a adus nimic României. I-am văzut astăzi pe Klaus Iohannis și pe liderii PNL cum s-au făcut preș în fața liderului austriac.

El ne spunea că România nu intră în Schengen, Iohannis și Ciucă îl aplaudau. PNL, rămâneți la stadiul de vasali ai lui Ciolacu. La asta vă pricepeți cel mai bine. Iohannis, Ciucă, Predoiu, Bode - niște politicieni mici, care ne-au arătat, timp de aproape trei ani, că nu au abilitatea și anvergura să obțină aderarea României la Schengen.

Tot ce a obținut România din întâlnirea PPE au fost niște poze foarte scumpe făcute de Nicolae Ciucă. Anul acesta, trebuie să plătească și pentru asta," transmite Cătălin Drulă. 

Liderii politici ai României au văzut în summitul PPE de la București o bună posibilitate de a pune presiune pe liderii Austriei pentru un vot favorabil în acest an pentru aderarea României. Formal, toți liderii europeni susțin o astfel de inițiativă, ba chiar s-a votat și un memorandum pentru primirea României și Bulgariei în Schengen până la finalul anului, memorandum ce a fost votat inclusiv de delegația austriacă. Documentul nu are însă nici un fel de valoare juridică, astfel că dorințele liderilor politici din România rămân în aer. Austria pare în acest moment singura piedică pe care țara noastră o mai are până la aderarea deplină la spațiul Schengen. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel