Drob de post cu ciuperci și soia. Ingrediente:
500 g de ciuperci
1 pungă de soia granule
2 legături ceapă verde
3 fire de usturoi verde
1 ardei iute
3 linguri ulei de măsline
4 linguri făină de in
1 legătură pătrunjel verde
1 legătura mărar verde
1/3 linguriță ghimbir
sare și piper
pesmet
Făina de in se amestecă bine cu 8 linguri de apă și se lasă să se odihnească. Pe foc se puneți o oală cu apă și sare, iar când apa dă în clocot se adaugă granulele de soia. Lăsați-le să fiarbă cinci minute, apoi opriți focul și lăsai ca soia să absoarbă apa până când nu mai este tare în interior. Ulterior, scurgeți-o de apă și lăsați-o să se răcească.
Ar putea să vă placă și: Colțunași de post cu ceapă și cartofi. Ceva simplu și delicios cu aluat moale care nu se desface în timpul fierberii
Ceapa tocată, usturoiul și ardeiul iute se adaugă într-o tigaie și se călesc până se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate felii și sare și se lasă la foc mic până scad. După ce s-au răcit ciupercile, adaugă verdeața tocată, soia fiarta, făina de in. Compoziția obținută se amestecă bine.
Încercați și: Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune
O tavă de cozonac se unge cu ulei și se tapetează cu pesmet. Compoziția de drob și toarnă în tavă și se tapetează cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pune un strat de pesmet, pentru a forma o crustă crocantă. Drobul se coace în cuptorul încins la 180oC până capătă o crustă aurie la suprafață, circa 30 de minute. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News