Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două românce au reușit să împrumute 1,7 milioane lei de la Casa de Ajutor Reciproc, după ce au falsificat sute de adeverințe
WhatsApp
Două femei au împrumutat 1,7 milioane de lei de la o Casă de Ajutor Reciproc (C.A.R.)  Argeș, după ce au falsificat aproape 250 de adeverințe de salariat, pe numele mai multor persoane.  
Două românce au reușit să împrumute 1,7 milioane lei de C.A.R., după ce au falsificat sute adeverințe de salariat

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat, în această dimineață, nouă percheziții, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, bănuite de fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Potrivit oamenilor legii, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Pitești și Mioveni, ar fi întocmit, în fals, și folosit 249 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați în cadrul a cinci firme din municipiul Pitești, obținând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc, transmite Antena3.ro

 

Prejudiciu de 1,7 milioane de lei 

 

16 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. La acțiune au participat aproape 50 de polițiști specializați în investigarea și combaterea infracționalității economice, criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Români, anchetați într-un dosar de evaziune fiscală prin achiziţii fictive

 

Și poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor, au efectuat, pe data de 5 noiembrie, efectuează,   opt percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.


"La data de 5 noiembrie, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Poliţia Sectorului 5 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov", informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri, 5 noiembrie,. 

 

Au înregistrat fictiv achiziţii de circa 5.700.000 lei



Astfel, potrivit anchetatorilor, între anii 2013 - 2016, administratorii unor firme din Capitală au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei. Totodată, documentele justificative erau emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi "cu identitate clonată".

În urma verificărilor, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 au fost aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel