Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dosarul de la CEDO. Kovesi: "ABERANT. Este încă o încercare a Guvernului..."
WhatsApp
Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, că cererea de amânare a judecării plângerii depuse la CEDO este ''doar o încercare de a amâna acest proces din partea Guvernului''.

"Aşa după cum Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat ambele părţi, procedura de judecată este una de urgenţă. Deci este cumva aberant să vii să ceri un termen de două luni, în condiţiile în care vorbim de o procedură de urgenţă şi în condiţiile în care termenele la CEDO care se dădeau pentru amânări sunt de obicei de trei săptămâni", a spus Kovesi, la ieşirea de la CSM, întrebată despre faptul că Guvernul României ar fi solicitat o amânare în acest caz.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi ar putea afla astăzi verdictul CSM

Ea a arătat că nu face pronosticuri în legătură cu decizia CEDO.

"Obligaţia mea de a răspunde este după ce primim răspunsul Guvernului. În momentul în care Guvernul răspunde, noi (...) facem un răspuns la Curte în momentul în care se fixează un termen", a mai spus Kovesi.

 

Kovesi: E aberant. Încă o încercare a Guvernului de a amâna acest proces

 

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a luat în discuţie, miercuri, raportul întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de către fostul şef al DNA Laura Kovesi şi de procurorul-şef adjunct Marius Iacob a unor abateri disciplinare.

Citeşte şi: Un europarlamentar o apără pe Kovesi de un jurnalist critic. "Comportamentul Guvernului, absurd"

Kovesi a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale din mai 2018. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel