Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dosar penal în cazul pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Trei pacienţi au decedat, unul este în comă
WhatsApp
Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienţi au decedat, unul este în stare comatoasă şi alţi peste 30 de bolnavi au prezentat simptome digestive după ce ar fi consumat alimente pe bază de peşte oceanic, oferite sub formă de donaţie de reprezentanţii unei mănăstiri.
Spitalul de Psihiatrie Murgeni (Sursa foto: Google Maps)

"La data de 22 noiembrie 2023, Poliţia Oraşului Murgeni a fost sesizată, prin apel la numărul 112, la diverse intervale de timp, cu privire la faptul că trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 46 şi 54 de ani, domiciliaţi în oraşul Murgeni, au fost găsiţi în stare de inconştienţă. Echipajele de ambulanţă au efectuat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul acestora. În cauză, se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Trei pacienţi au decedat, miercuri, iar altul este în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad. Bolnavii, alături de angajaţi au unităţii sanitare, ar fi consumat, în cursul zilei de marţi, alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. O anchetă epidemiologică este în desfăşurare. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

Mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transferaţi la spitalele de urgenţă din Bârlad şi Vaslui cu autospeciale al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui şi Iaşi.

"Până în momentul de faţă s-au înregistrat trei decese şi un pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad. Ministerul Sănătăţii a organizat imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienţilor simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistenţă medicală de terapie intensivă, precum şi preluarea de probe biologice şi de aliment pentru analiza toxicologică la IML Iaşi. Probe din alimente au fost preluate şi direcţionate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iaşi pentru analize microbiologice", a precizat Ministerul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel