Această rețetă are puțin de-a face cu clătitele tipice pe care le știm cu toții. Aceste clătite indiene sunt făcute din făină de năut și condimentate cu diverse. Și nu numai asta, sunt și umplute cu cartofi și muștar. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă.
Încearcă și: Mămăligă boierească. Un deliciu autentic românesc, după o rețetă veche de un secol
Ingrediente pentru umplutură:
2 cartofi medii
1 lingură ulei pentru gătit
jumătate linguriță semințe de muștar
jumătate linguriță semințe de chimen
jumătate linguriță ghimbir tocat
1 ceapă mică feliată subțire
1 mână de frunze de curry
1 praf chili
1 praf de curcuma
1 linguriță de zahăr
2 linguri de coriandru
sare după gust
Inglediente pentru aluatul clătitelor:
3-4 linguri de ulei
120 g făină de naut (se poate folosi făină de orez)
1 ceapă mică tăiată cubulețe
1 roșie mică tăiată cubulețe
jumătate linguriță semințe de chimen
1 linguriță pudră de curcuma
jumătate linguriță praf de chili
jumătate linguriță de sare
Apă după cum este necesar
Vom începe să cu prepararea umpluturii. Curățați și fierbeți cartofii până când sunt fierți. Nu îi gătiți prea mult. Puneți deoparte pentru a se răci
Încălziți uleiul într-o tigaie. Se sotează chimenul și muștarul timp de 30 de secunde. Adăugați ghimbir în tigaie și gătiți până când parfumul ghimbirului crud dispare. Adăugați ceapă, ardei iute și frunze de curry. Se prăjește până când ceapa se rumenește.
Zdrobiți cartofii cu mâinile și adăugați-i în tigaie. Adăugați turmericul, zahărul și 2 linguri de apă. Evitați adăugarea de apă dacă cartofii sunt prea moi. Se sotează 2 până la 3 minute. Adăugați coriandru și puneți deoparte.
Vom continua cu pregătirea aluatului pentru clătite. Puneți făina într-un castron și adăugați toate ingredientele, cu excepția apei și uleiului. Mai întâi adăugați suficientă apă pentru a amesteca toate ingredientele. Apoi adăugați mai multă apă încet pentru a obține o consistență plină. (consistența aluatului face clătitele mai crocante sau mai moi)
Încălziți o tigaie cu puțin ulei. Întinde uleiul in jurul tigăii. Se toarnă aproximativ un polonic din aluat în tigaie și se întinde pentru a face o clătită. Lasă-l să se coacă la foc mediu. Adăugați câteva picături de ulei în jurul clătitei pentru a o face mai crocantă (dacă este necesar).
De îndată ce vedeți marginile separate de suprafața tigaiei, adăugați o lingură din amestecul de cartofi în mijloc. Acum împăturește clătita și gătește încă 1-2 minute.
Se servește fierbinte! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News