Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Discuții oficiale în Suedia, despre intrarea României în Schengen. Rareș Bogdan: „Urmează negocieri cu pumnul de fier într-o mănușă de catifea”
WhatsApp
România cere acceptul Suediei, în această seară, să pună țara la vot pentru intrarea în spațiul Schengen în martie sau iunie. Rareș Bogdan a venit cu precizări pe acest subiect, explicând că trebuie ca România să exploateze din plin acest moment.

„Practic, astăzi, la reuniunea informală se va pregăti cele două întruniri oficiale unde se va putea pune pe ordinea de zi la vot extinderea spațiului Schengen. Cred că România trebuie să exploateze la maximum această fereastră de oportunitate pe care o are cu Suedia, care și-a schimbat complet atitudinea și care este dispusă (...) să pună pe ordinea de zi extinderea spațiului Schengen.

Toate discuțiile vor fi duse după momentul în care Austria va avea alegerile pe 29 ianuarie, care va schimba configurația și atitudinea Austriei. 

Eu cred că România trebuie să schimbe atitudinea, să schimbe strategia și să fie mult mai fermă, mult mai dură, să amintească permanent de chestiunile economice și de faptul că 7% din PIB-ul Austriei este făcut de companii prezente în România, că 6 din 10 companii de top sunt prezente la București, că 60% din piața de asigurări din România este asigurată de grupul din Austria (...). Trebuie să folosim toate argumentele. Este bine că am retrimis ambasadorul (...), am dat un semnal important atunci când l-am retras, acum urmează negocieri cu pumnul de fier într-o mănușă de catifea”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3. 

Karl Nehammer, noi condiții pentru aderarea României la Schengen: „Acționați în consecință!”

 

Rareș Bogdan: „Trebuie să exploatăm acest moment”

 

Întrebat dacă nu vom fi puși la vot nici în martie nici în iunie ce se va întâmpla, când va avea România șanse să intre în spațiul Schengen, Rareș Bogdan a spus că trebuie exploatat acest moment acum.

„Trebuie să exploatăm acest moment pentru că România este vitală în zonă din cauza situației politice din Turcia, din cauza situației instabile din Bulgaria. România este ca o insulă de stabilitate. Trebuie să amintim aceste lucruri tuturor partenerilor noștri, trebuie să folosim din plin forța Germaniei, Franței și a SUA.

Este o problemă a Uniunii Europene. Faptul că 25 de state susțin România și există un stat care poate bloca cu o acțiune mincinoasă e o problemă extrem de mare și un semnal de alarmă de tras la Bruxelles”, a conchis Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Fără România în Schenghen vorbim degeaba despre unitate”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel