Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Discuții tensionate în Parlament: „Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş să ceară la Bruxelles tăierea indemnizaţiilor”
WhatsApp
Camera Deputaţilor a început dezbaterea pe proiectul de lege al PNL privind abrogarea pensiilor speciale. Proiectul de lege prevede eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI.

Deputații dezbat eliminarea pensiilor speciale. Inclusiv pe ale lor. Sunt acuzații din fiecare pardid.

„Nu mi se pare normal să se taie pensiile speciale fără a a se discuta despre statutul profesional al acestor categorii. Trebuie să le dai aceleaşi drepturi, nu e normal să le impui constrângeri, să nu poată profesa, să aibă firme, pentru a-şi spori pensia. Eu nu votez, personal, această lege până când Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş nu vor cere în numele USR şi PNL, la Bruxelles, să se taie indemnizaţii”, a spus Varujan Vosganian, ALDE.

„Constat aici ipocrizia PSD pentru că noi am cerut de peste doăuzeci de ori reluarea dezbaterilor la Biroul Permanent și chiar și azi în comisia de specialitate am cerut reluarea dezbaterilor pe pensiile speciale și am fost refuzați. Trebuie sa fim atenti sa fie constitutionala legea pe care o votam, altfel trebuie sa raspundeti in fata romanilor pentru ipocrizia de care unii dati dovada. Aveti grija ce votati”, a susținut deputatul USR Cristina Prună.

„Propunem să amânăm discuțiile până se face un nou raport de către comisia de specialitate. „Raportul este viciat, de aceea, am cerut, pe procedură, să se amâne discuţia până se va face un raport corect", a spus Korodi, UDMR.

„PSD isi recunoaste gafa colosala din Comisia de Munca cand intentionat parlamentarii PSD au depus amendamente sa taie rentele viagere ale sportivilor care au dus tricolorul pe cele mai inalte pozitii”, a spus Florin Roman, PNL.

„Eu nu am pus partidul in nicio situatie, avem drept de initiativa si o exercitam cum si cand dorim. Ce-am facut eu la comisie a fost sa va aduc in fata toate tipurile de pensii si indemnizatii bazate pe necontributivitate, unele fiind marii sportivi ai tarii, marii actori ai tarii, sau unii actori mai marunti din ansambluri artistice inainte de 1989. De-a lungul vremii, in perioada de tranzitie, am vazut cu totii ca niste categorii socio-profesionale sunt dezavantajate, fara vina lor. Guvernele tarii noastre, ca erau de dreapta sau de stanga au considerat in 2002, 2006, 2005, au stabilit sa faca tot posibilul ca aceste persoane sa nu sufere si au asigurat un venit rezonabil. De aceea am facut amendamentele, ca dl Rareș Bogdan sa nu mai vorbeasca in permanenta la TV ca toate pensiile necontributive trebuie rase de pe fata pamantului. Schimbati putin discursul, nu mai vorbiti de-a intregul. Eu astazi voi ruga colegii de la toate partidele sa voteze impotriva amendamentelor mele, dar dezbaterea era necesara”, a precizat Adrian Solomon, PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel