Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Directorul OMS Europa: „236.000 decese COVID s-ar putea înregistra în Europa până pe 1 decembrie”
WhatsApp
33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile. Această răspândire puternică este profund îngrijorătoare, spune directorul OMS Europa, Hans Kluge. O proiecție „fiabilă” arată 236.000 decese în Europa până pe 1 decembrie.
Directorul OMS Europa: „236.000 decese COVID s-ar putea înregistra în Europa până pe 1 decembrie”

Sunt 64 milioane de cazuri confirmate și 1,3 milioane de decese, declară Hans Kluge.

33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile, iar răspândirea puternică este profund îngrijorătoare.

Mai multe țări se confruntă deja cu presiune mare asupra spitalelor, dar și cu mai multe decese.

„Săptămâna trecută, a existat o creștere de 11% a numărului de decese în Europa, cu o proiecție fiabilă care anunță 236.000 de decese în Europa până pe 1 decembrie”, spune directorul OMS Europa.

Trei factori explică această creștere. Prima este varianta Delta mai contagioasă, raportată acum în 50 de țări din regiune. Al doilea factor este relaxarea restricțiilor, iar al treilea este creșterea sezonieră a călătoriilor.

„Trebuie să fim fermi în menținerea mai multor niveluri de protecție, inclusiv vaccinarea și măștile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societății și stabilizarea economiei. (...) În aproximativ 8 luni, au fost administrate aproape 850 de milioane de doze, aproape jumătate din persoanele din Europa fiind complet vaccinate. Aceasta este o realizare remarcabilă! Cu toate acestea, în ultimele 6 săptămâni, absorbția vaccinării a încetinit, influențată de lipsa accesului la vaccinuri în unele țări și de lipsa acceptării vaccinurilor în altele. În prezent, doar 6% din persoanele din țările cu venituri mici și medii din regiunea noastră au finalizat o serie completă de vaccinări”, adaugă Kluge.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel