Carmen Veronica Steiciuc, a încetat din viaţă luni, 1 noiembrie, la vârsta de 53 de ani, pe un pat al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Ea a fost internată în urmă cu o săptămână, în secţia de Boli Infecţioase având COVID-19. A suferit complicaţii ale bolii, a făcut un stop cardio-respirator şi a fost intubată în weekend. Din păcate, în cel din urmă, a pierdut lupta cu cumplita boală.
Presa locală scrie că de 6 ani Carmen suferea de o serie de alergii şi de aceea avea un regim alimentar sărac, evita să ia medicament de orice fel şi a ezitat să se vaccineze împotriva COVID.
„Suntem alături de colegii de la Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava, la trecerea în neființă a doamnei Carmen Veronica Steiciuc, managerul acestei instituții de la înființarea sa, în 2015, până în prezent. În calitate de manager, a mizat pe calitățile unei trupe formate din actori tineri, oferind spațiu de creație în special artiștilor tineri. Teatrul condus de domnia sa a fost un partener regional dedicat și profesionist, cu care am avut numeroase colaborări și un dialog constant.Carmen Veronica Steiciuc rămâne un reper intelectual, care s-a distins atât ca promotoare a culturii, cât și în calitate de creatoare: dincolo de activitatea în spațiul teatral, a condus revista de cultură „Bucovina literară“, a organizat Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș“ și este autoarea mai multor volume de poezie premiate. Echipa TT adresează condoleanțe familiei și celor apropiați”, au transmis actorii de la Teatrul Tineretului Piatra Neamt.
Printre volumele de poezii publicate de Carmen Veronica Steiciuc se numără „Culoarea neprevăzută a orei”(1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite”(2004), „Cu o pereche de aripi noi” (2005), “Cu o pereche de aripi noi / Avec une paire d’ailes nouvelles”, ediţie bilingvă română- franceză (2008). Carmen Veronica Steiciuc a obţinut Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, Premiul Ambasadei Franţei în România „Arthur Rimbaud” – 1992, Premiul I la concursul „Tudor Arghezi” de la Târgu Jiu, 1992, Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991, Premiul I la concursul „Moştenirea Văcăreştilor” – Târgovişte, 1991, Premiile „International Poet of Merit” acordate de Societatea Internaţională a Poeţilor din Washington D.C., SUA, 1998, 1999 şi 2000, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2005 – volumul „Cu o pereche de aripi noi” şi Premiul pentru poezie religioasă la Concursul „Natale Oggi” – Torino, Italia, 2007.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News