Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dîncu, semne de îngrijorare? „România monitorizează cu mare atenție posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa“
WhatsApp
România monitorizează cu mare atenție posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa și rămâne preocupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulația internațională, spune ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

„Trăim cu toții vremuri extrem de grele aici, în regiunea Mării Negre, în urma agresiunii militare a Federației Ruse asupra unui stat suveran și independent, Ucraina”, a spus Vasile Dîncu la reuniune a șefilor forțelor navale din Europa, la București, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

În alocuțiunea sa, ministrul a făcut referire la războiul din Ucraina și la situația tensionată din Marea Neagră

„Prezența dumneavoastră la București este cu atât mai relevantă în contextul în care se poartă lupte în Marea Neagră, forțele ruse fiind, de fapt, aproape de gurile Dunării, pe Insula Șerpilor. România monitorizează cu mare atenție această situație, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa, și rămâne preocupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulația internațională”, a mai spus Vasile Dîncu.

Dîncu: „România monitorizează dezvoltarea conflictului spre Odesa“

G Ad:

 

De asemenea, ministrul apărării naționale a reiterat faptul că operaționalizarea Grupului de luptă al NATO în România este tot mai aproape și că, împreună cu cele din Bulgaria, Slovacia și Ungaria, va duce la consolidarea acestui flanc al Alianței.

În context, ministrul a apreciat rolul marinelor militare în acest context geopolitic complicat și a spus că este convins că „participarea la misiunile și operațiile navale ale NATO și Uniunii Europene au contribuit la obținerea interoperabilității atât de necesare în acest moment”.

În final, Vasile Dîncu a opinat că războiul dintre Rusia și Ucraina scoate în evidență o serie nouă de provocări la adresa securității globale, cu implicații pe termen scurt, mediu și lung, și că în fața acestora „trebuie să rămânem uniți, să cooperăm strâns, așa cum am făcut mai ales de la declanșarea acestui război inuman, să continuăm să ne antrenăm împreună, să executăm misiuni în zonele de responsabilitate și interes și, esențial, să evoluăm împreună”, potrivit Mediafax.

Rusia a tras sâmbătă patru rachete de croazieră asupra orașului Odesa din sudul țării, potrivit administrației militare regionale ucrainene, conform CNN.

Patru rachete rusești au lovit Odesa, anunță armata ucraineană

 

Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile", a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Administrația militară regională a postat, de asemenea, o înregistrare video realizată cu o dronă care pretinde că arată un atac împotriva unei nave de patrulare rusești în Marea Neagră.

În ultimele zile, unități ale forțelor aeriene ucrainene au efectuat mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, ocupată de Rusia, în largul coastei Crimeei.

Marți, forțele armate ucrainene au declarat că au lovit cel puțin două poziții militare rusești de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
24 iun, 17:20
DCMedical.ro
24 iun, 09:02
DCBusiness.ro
24 iun, 23:34
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
24 iun, 23:34
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
24 iun, 17:20
DCMedical.ro
24 iun, 09:02
Spectacola.ro
24 iun, 22:58
Spectacola.ro
24 iun, 22:58
RadioDCNews.ro
24 iun, 15:54
RadioDCNews.ro
24 iun, 15:54
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35