Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dîncu: Putin merge mai departe. Ne putem aștepta în continuare ca populația să fie atacată
WhatsApp
Putin merge mai departe și e clar că există un plan stabilit, declară ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Potrivit acestuia, ne putem aștepta în continuare ca populația civilă din Ucraina să fie atacată.

Întrebat, joi seară, la Antena 3, despre negocieri, Dîncu a spus că sentimentul tuturor este că diplomația este folosită mai mult ca să acopere unele acțiuni, pentru a da sentimentul că lucrurile se pot opri, dar „Putin merge mai departe. Se poate vedea că există un plan stabilit”.

Întrebat dacă se poartă negocieri pentru a mai câștiga timp, Dîncu a răspuns că este una dintre ipoteze: „a câștiga și timp pentru a distruge infrastructura puternică pe care o avea Ucraina. Citeam un articol despre modul în care funcționează propaganda în Rusia și unul din susținătorii lui Putin spunea un lucru interesant, că Ucraina va trebui să devină o țară eminamente agricolă și că se vrea distrugerea întregii infrastructuri. Este un lucru care probabil că a fost transmis în interior în cercul de apropiați al lui Putin și este un fel de ideologie care funcționează pentru societatea Rusiei. Ne putem aștepta în continuare ca populația să fie atacată și populația civilă să fie atacată”.

Dîncu: Putin merge mai departe. Ne putem aștepta în continuare ca populația să fie atacată

 

„Nu știm dacă se poate ajunge, la un moment dat, la a judeca un asemenea dictator, dar este foarte important să oprim asta, să avem cât mai puține victime”, a adăugat ministrul Apărării.

Deși rușii au multiplicat canalele de comunicare și există mai multe comisii care încearcă să negocieze pe domenii, Dîncu nu crede că Putin va negocia serios înainte de a avea „cât de cât o victorie”, pentru că nu poate intra în negocieri „înfrânt”.

„Pentru că, până la urmă, chiar dacă are un mare potențial de distrugere, armata Federației Ruse, ceea ce s-a văzut este un eșec total, al comunicării și al propagandei pentru că lumea s-a coalizat în jurul Ucrainei, care a transmis, dincolo de gesturile eroice, că o epopee ucraineană avem deja, a și comunicat foarte bine. Statisticile, nu știm cât de oficiale, arată pierderi de 4 - 5 ori în ori mai mari în armata rusă decât în armata ucraineană”, a afirmat Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel