Creșterea în greutate sau, mai rău, afectarea sănătății, din cauza faptului că nu reușești să-ți stăpânești pofta de dulce, este o problemă care trebuie neapărat rezolvată. Dar cum? Pur și simplu căutând rețete delicioase, dar sănătoase, cum ar fi biscuiții cu mere și iaurt, care sunt buni și foarte ușori.
De fapt, acestea conțin doar 50 Kcal per biscuit și, spre deosebire de preparatul tradițional, nu au zahăr, făină albă, unt sau ouă. Alternativ, se folosește făină de ovăz și iaurt, două ingrediente care fac ca rezultatul final să fie în mod cert dietetic. De asemenea, au un gust deosebit de bun și, prin urmare, vor fi pe placul celor mici și mari, care le pot savura la micul dejun sau ca gustare.
Mai mult, acești biscuiți fantastici pot fi serviți chiar și ca desert și împărțiți cu prietenii, rotunjind în cel mai bun mod cu putință un pic de convivialitate. Dacă apoi socotiți că preparatul este foarte simplu, ați terminat, pentru că nu toată lumea are întotdeauna timpul și dorința de a ține pasul cu lucruri prea elaborate. Și, această ușurință te poate ajuta mai ales în virtutea faptului că dispar foarte repede, așa că, dacă nu ai avut timp să le guști, te poți revanșa în doar câteva minute.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de repaus: 30 de minute
Timp de coacere: 30-35 minute
Porții: 12 biscuiți mari
Calorii: 50 Kcal per biscuit
Ingrediente
200 ml iaurt
110-120 g fulgi de ovăz
2 mere
1 lingură de miere
Câteva picături de esență de vanilie
Suficientă scorțișoară
Suficient zahăr pudră (opțional)
Vezi și: Gogoșile acestea sunt bijuterii. Se fac imediat din brânză de vaci. Mănânci și mai vrei!
Pregătire
Pentru început, puneți fulgii de ovăz într-un bol, adăugați iaurtul, amestecați cu o spatulă și lăsați să stea 30 de minute.
Acum radeți merele fără să le curățați de coajă (îndepărtați doar pielița dacă este tare), stoarceți-le și puneți deoparte sucul dacă are prea mult (pentru alte preparate sau pentru a-l bea chiar dumneavoastră) și adăugați-le la fulgii de ovăz.
Acum se integrează mierea, esența de vanilie și scorțișoara, se amestecă bine, se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și se pune câte o lingură de amestec pentru a face biscuiții.
La final se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la o temperatură de 190°C. Când este gata, se presară cu zahăr pudră și se servește.
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News