Jambalaya este un fel de mâncare din Louisiana. Există un număr mare de variante jambalaya. Preparatul permite înlocuirea unor ingrediente cu altele, însă orezul și roșiile rămân ingrediente neschimbate ale rețetei de jambalaya.
Maioneză cu ceapă și usturoi. Cremoasă și delicioasă, gata în 10 minute. N-ai mâncat nimic mai bun
- 400 grame de crenvurşti
- 350 grame orez
- 1 ceapă
- 200 grame ardei gras galben
- 300 grame roșii
- 2 căței usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 60 mililitri ulei vegetal
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare și pipier după gust.
Pentru a începe rețeta de jambalaya, mai întâi pregătim toate ingredientele necesare. Apoi, facem tăieturi în formă de cruce pe roșii. Peste roșii se toarnă apă clocotită și se dă deoparte în timp ce pregătim celelalte legume.
Tăiați ceapa curățată în cuburi mici. Tocați mărunt usturoiul decojit cu un cuțit. Scoatem tulpina și semințele din ardei și îl tăiem în bucăți mici. Roșiile se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Curățăm crenvurştii de pieliță și îi tăiem în cercuri. Prăjiți crenvurştii în ulei vegetal și îi punem deoparte deocamdată.
În vasul în care vom găti jambalaya (este potrivită o tigaie adâncă), încălzim uleiul vegetal. Prăjiți ceapa până devine transparentă. Adăugați ardeiul gras la ceapă și căliți ușor. Adăugați roșiile, usturoiul și pasta de tomate. Sare și piper. Apoi, adăugți crenvurştii și orezul. Se amestecă și se toarnă apă fierbinte. Apa trebuie să fie cu aproximativ 1,5-2 cm mai mare decât conținutul tigăii. Reduceți focul, acoperiți cu un capac și fierbeți până orezul este fiert.
Presărați vasul finit cu pătrunjel tocat. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News