Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc
WhatsApp
Cartofi cu usturoi, o rețetă simplă și economică. Astăzi există multe versiuni ale acestei rețete, toți delicioși și spectaculoși. Totuși, de data aceasta urmează să pregătim o rețetă mai ușoară și mai rapidă, care poate servi drept bază pentru alte preparate. Astfel, acești cartofi cu usturoi sunt delicioși și sunt ideali ca aperitiv sau ca garnitură la orice fel de mancare. Fără îndoială, este un fel de mâncare rapid de pregătit care ne poate scăpa de necazuri în orice moment.
Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc

Tăiați în pătrate mici și rumeniți la foc mediu cu o aromă plăcută de usturoi, acești cartofi vor fi pe placul tuturor. Și dacă îți plac picanți, trebuie doar să adaugi puțină boia iute, așa de simplu e! Continuați să citiți și descoperiți l StiriDiaspora.ro cum să faceți cartofi cu usturoi. În plus, la final vă împărtășim și rețeta de cartofi cu usturoi ciobănesc, nu o ratați!

Din cartofi și ceapa roșie gătești o salată de milioane! Combinația aceasta este aur! Vei înlocui de tot clasica salată orientală

 

Ingrediente pentru a face cartofi cu usturoi

 

- 500 de grame de cartofi

- 2 căței de usturoi

- 100 de mililitri de vin alb

- 1 pahar de ulei de măsline

- 1 praf de sare

- 1 mână de pătrunjel.

Dacă ai cartofi și lapte, vei da pe spate familia cu aceste gofre. Fă porție dublă!

 

Cum se prepară cartofii cu usturoi 

 

Spălați și tăiați cartofii în pătrate mici sau felii. Punem o tigaie la foc mediu cu paharul de ulei și, când este fierbinte, adăugăm cartofii.

În timp ce cartofii se gătesc, se toacă usturoiul și pătrunjelul. Când cartofii sunt rumeniți, se scoate uleiul și se adaugă usturoiul tocat. Amestecați pentru a face cartofii cu usturoi.

10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!

Înainte ca usturoiul să prindă culoare, se toarnă paharul de vin alb și se lasă să scadă. Prin adăugarea vinului, rezultă cartofi cu usturoi cu un sos delicios.

Se adaugă puțină sare și pătrunjel tocat, se amestecă cu grijă și este gata de servire. Această rețetă de cartofi cu usturoi este delicioasă și se face foarte ușor. Sunt ideali pentru a însoți niște rulouri cu brânză , niște crochete de pește sau orice ne place cel mai mult. 

 

Cum se prepară cartofi cu usturoi în stil ciobănesc

 

Rețeta de cartofi cu usturoi se pretează la multiple variante, așa că putem face cartofi cu usturoi cu ou, de exemplu, cartofi cu usturoi cu oțet în loc de vin sau cartofi cu usturoi gratinați. După cum puteți vedea, posibilitățile sunt nesfârșite și trebuie doar să ne lăsăm imaginația să zboare.

Cartofii cu usturoi în stil ciobănesc se caracterizează prin a fi gătiți cu vin alb, oțet, condimente, usturoi și ou. În felul acesta, pentru a-i pregăti putem tăia cartofii cubulețe, așa cum am făcut în rețeta precedentă, sau felii. Îi prăjim la fel și, când adăugăm usturoiul tocat și pătrunjelul, adăugăm chimen, oregano și boia de ardei. Apoi, turnați o jumătate de pahar de vin și o jumătate de pahar de oțet alb și continuați să gătiți. Când sunt aproape gata, spargeți două ouă și lăsați-le să se întărească fără a le sparge.

Pe de altă parte, putem alege să facem niște cartofi cu usturoi mai simpli cu ou. Pentru a face acest lucru, avem două opțiuni:

Încearcă altfel de pârjoale, de care mănâncă doar Regii! Coxinha de frango, un aperitiv brazilian de care puțini români știu. Păcat!

Faceți ouă prăjite și serviți-le pe cartofi, apoi spargeți-le și amestecați totul. Când cartofii cu usturoi sunt aproape gata, spargem câteva ouă peste tigaie și le amestecăm, ca atunci când facem omletă.

Pentru a gratina cartofii cu usturoi, trebuie pur și simplu să-i așezăm într-o tavă de copt, să adăugăm brânză rasă după gust și să coacem până se gratinează.

Toate opțiunile sunt valide și delicioase, așa că experimentați și încercați. 

Poftă bună!

Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel