Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
”Dieselgate”: UE acuză Volkswagen de rea-credință
WhatsApp

Comisia Europeană a cerut ca Volkswagen să plătească, fără întârzieri, despăgubirile către consumatorii afectați de scandalul „dieselgate”, izbucnit în 2015.

În Europa, Volkswagen a cheltuit 750 de milioane de euro pentru a despăgubi clienții germani, în schimb pentru restul consumatorilor europeni nu plătește și face apel la toate condamnările. Grupul Volkswagen și-a recunoscut vina pentru piețele din Germania, Australia și America și a compensat cu sume mari consumatorii afectați de manipularea software-ului care omologa emisiile mașinilor lor diesel. Germanii, victimele scandalului „Dieselgate”, au primit deja 750 de milioane de euro, în timp ce restul europenilor, încă mai așteaptă.

Organizația Europeană a Consumatorilor a lăudat decizia autorităților competente de a cere Grupului Volkswagen să despăgubească restul europenilor, la șase ani de la izbucnirea scandalului„ Dieselgate ”.

Procesul împotriva foștilor manageri Volkswagen pentru instituirea de grup infracțional organizat și fraudă fiscală agravată a început în urmă cu două săptămâni. În acest moment, procesul este suspendat temporar în privința fostului președinte al companiei, Martin Winterkorn, care se reface după o intervenție chirurgicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel